Dagje weg: Wildlands Emmen

Dagje weg: Wildlands Emmen

Herfstvakantie. Het moment om samen iets leuks te gaan doen. En ja, dan kan je natuurlijk kiezen voor een dagje pretpark, maar ik ga niet in attracties, dus wat ik liever doe is dan een dierentuin bezoeken. Dit keer kozen mijn zoon en ik voor Wildlands. En ik neem je mee.

Oud versus nieuw

Laat ik hier maar vast mee beginnen, dan laat ik het niet iedere keer in het artikel terugkomen. Als klein meisje bezocht ik al samen met mijn ouders het Noorder Dierenpark Emmen. De dierentuin van weleer met een enorm grote vlindertuin, een reptielenhuis en niet te vergeten Bruno de manenrob. mensen die vaker de dierentuin bezochten wisten dat je tijdens de voederpresentatie beter niet recht voor hem kon gaan staan…

Inmiddels is het oude deel van het park helaas gesloten en is het Noorder Dierenpark Emmen verder gegaan als Wildlands op een nieuwe locatie, vlakbij de oude.

Wildlands
Foto gemaakt door mijn zoon. De kleinste giraffe is geboren in dezelfde maand als hem met 8 jaar verschil.

Wildlands: wereldreis in één dag

Wanneer je naar Wildlands gaat, dan maak je een wereldreis. Je gaat in een dag naar de Jungola, de Serenga en de Nortica. Bij Wildlands loop je niet alleen rond tussen de dieren, er is meer te doen. Wij hebben geen enkele voederpresentatie gezien. Wel hebben we de show van Jim bezocht in de Jungola. Daarnaast zijn we in de Jungola ook op een bootreis geweest waarbij we tussen apen doorvoeren en langs de olifanten kwamen.

In de Serenga gingen we vervolgens op safari door de savanne en de woestijn. Daar zagen we neushoorns, kamelen en de gnoe. En net als op een echte safari moesten we even wachten want de weg werd voor ons versperd door… zebra en even verderop door de giraffen.

Onderwater wereld

Uiteindelijk kwamen we ook bij de aquariums. Dat vond mijn zoon helemaal geweldig. Bij elk aquarium probeerde hij alle vissen en dieren te vinden die er moesten zijn. Natuurlijk is het bijna onmogelijk om alles te vinden, maar zelfs de kreeft wist hij te vinden, verstopt onder een stuk hout.

Een hilarisch moment was in de Jungola bij de Lori’s. Mijn zoon had daar een bakje met een vloeibare substantie. Dat kon hij dan vasthouden en dan kon er een Lori komen om uit het bakje te eten. Bij Bjarne kwam er niet één, kwamen er geen twee, maar kwamen er maar liefst drie vogeltjes bij hem zitten.

Geweldig dagje uit

Al met al hebben wij een geweldige dag gehad in Wildlands. Een fantastisch mooi park waar je met gemak een hele dag om krijgt. Eigenlijk ben je dan nog niet uitgekeken als je ook alle voederpresentaties wilt zien. Wij gaan zeker nog een keer terug als we weer in de buurt zijn.

Boek je bezoek

Wil jij Wildlands zelf bezoeken? Boek dan nu je tickets!

One thought on “Dagje weg: Wildlands Emmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top