Ondersteboven

Ondersteboven

Ik ben er wel een beetje klaar mee. Vlaggen die ondersteboven hangen. Ik snap echt wel dat je iets duidelijk wilt maken op die manier, maar het moet ook een keer goed zijn. Inmiddels is iedereen wel gewend aan die manier van vlaggen en maakt het geen indruk meer denk ik. Maar wat kan dan wel?

Demonstreren

Natuurlijk, demonstreren is altijd een optie. Bovendien is het een recht dat wij hebben. Denk bijvoorbeeld aan de corona demonstraties op het museumplein in Amsterdam. Of natuurlijk al die tractoren op het Malieveld in Den Haag. Dus ja, demonstreren kan altijd en zolang het zonder rellen gaat zullen ook weinig mensen er veel moeite mee hebben.

ondersteboven

Boycotten

Een andere manier van protesteren of laten zien dat je het ergens niet mee eens bent is natuurlijk boycotten. Dat is wellicht minder groot en opvallend, maar daar kan je zelf wel een gebaar mee maken op kleine schaal. En ook daarbij kan je echt wel mensen met je mee krijgen wanneer je een platform of podium hebt om je uit te spreken.

Wat is de impact

Dat is natuurlijk altijd de vraag. Met de boerenprotesten, de omgekeerde vlaggen, het was even een symbool. Maar de stikstofcrisis wordt er niet mee opgelost. Sterker nog, ik vraag me af of de boeren er echt iets mee bereikt hebben, behalve dan dat heel Nederland de omgekeerde vlaggen wel heeft gezien.

Wat vind jij van de protesten?

3 thoughts on “Ondersteboven

  1. Ik heb liever omgekeerde vlaggen en boeren zakdoeken aan auto’s dan hooibalen/ andere dingen die in de brand worden gestoken op/naast de snelweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top