Een Haagsch hopje

Een Haagsch hopje

Soms hoor je van die dingen die je een tijdje bijblijven. Omdat ze vervelend zijn, omdat je ermee zit of omdat je het stiekem best wel grappig vindt. Zo maakte ik bijvoorbeeld laatst iets mee op mijn werk. En nee, ik ga geen namen noemen of personen beschrijven, dat vind ik niet gepast. Maar wat ik wel ga doen is schrijven over wat ik beleefd heb en hoe ik dat heb ervaren.

Regels zijn regels

Wanneer wij in de winkel een spaaractie hebben, dan zijn daar natuurlijk regels aan verbonden. Bijvoorbeeld bij welk bedrag een klant recht heeft op iets van de actie. Of welke producten recht geven op extra dingen van de spaaractie. Zo hadden wij onlangs de Sonic spinners waar voor gespaard kon worden. Het bleek heel populair bij kinderen. Niet alleen bij kinderen trouwens, maar zeker ook bij hun ouders.

haagsch hopje

Voor iedereen

Ja, de spaaractie was voor iedereen. Wat mij vooral heel erg opviel was dat ouders vonden dat wij voor hun kinderen wel een oogje dicht konden knijpen en wat meer mee konden geven. En ja, soms kon dat omdat de klant voor de betreffende klanten hun voorwerpen niet mee wilden nemen. Maar soms ging dat ook gewoon niet. En dan was er meestal wel begrip, maar soms ook wel eens onbegrip. En op zo’n moment kreeg ik van iemand een nieuwe bijnaam: ik was een Haagsch Hopje.

Koud

Die opmerking… ik kon er wel om lachen. Sterker nog, ik vind een Haagsch hopje eigenlijk best wel lekker. Maar dat heb ik maar niet gezegd. Ik heb het alleen gedacht. Maar geloof me, er is echt niets Haags aan mij hoor. Assen en Den Haag liggen daarnaast ook nog eens ver uit elkaar. Dat is een “end kruipen” zou mijn moeder zeggen.

Wat heb jij voor bijna(a)m(en)?

8 thoughts on “Een Haagsch hopje

  1. Het idee van zo’n spaaractie is natuurlijk wel dat iemand ook iets koopt. Beetje flauw om dan eigenlijk iets gratis te eisen en dan jou “zuinig” te noemen als je daar niet aan mee kan werken.

  2. Een Haags Hopje? Wat een rare opmerking. Ik vind ze overigens heel lekker, niks mis mee. In mijn studententijd was mijn bijnaam Duifje. Grappig wanneer ik nu zo’n 25 jaar later mensen uit die tijd tegenkom dat ze me dan steevast nog steeds Duifje noemen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top