Muzikale herinneringen #4: Passie – Clouseau

Muzikale herinneringen #4: Passie – Clouseau

Ik denk nog vaak aan hoe het toen begon… De eerste zin van een lied wat ik bijna woordelijk mee kan zingen. Een lied wat zoveel voor mij, voor ons betekend heeft in moeilijke perioden in ons leven. Vooral de woorden in het refrein. Wat maakt dit lied van Clouseau dan zo bijzonder?

Door leven

Het leven gaat door, het begint weer van voor. Er ligt vast wel iets moois in het verschiet. Dit zingt Clousesau in dit lied. Tja, het klopt wel natuurlijk, want ook ik heb wel ervaren dat hoe zwaar het leven soms ook is, opgeven is geen optie en het leven gaat toch wel door. En ja, meestal komt er na een verdrietige periode wel weer iets waar je met trots naar kunt kijken.

Troostende teksten

Het is soms heel belangrijk wanneer je even niet goed in je vel zit, om troostende teksten te horen. Een tekst, zin of lied kan dat net wat langer in je hoofd blijven hangen en als een soort mantra blijven doorwerken in je hoofd. Daardoor ga je misschien uiteindelijk wel geloven in wat er gezongen wordt. Voor mij werkt dat in elk geval wel vaak zo. Daarom kan ik een lied heel mooi vinden wanneer de tekst me aanspreekt en een lied verafschuwen als een tekst me niets doet.

Wat is voor jou belangrijker? De tekst of de melodie van een lied?

4 thoughts on “Muzikale herinneringen #4: Passie – Clouseau

  1. Het zal zo’n 20 jaar geleden zijn toen we bij het zangkoor in Assen de mogelijkheid kregen om een lied onder de aandacht te brengen dat ons aansprak. Jouw moeder kwam toen inderdaad met dit liedje van Clouseau omdat dat haar erg had gesteund in een moeilijke periode. Mooi dat jij hier nu ook mee komt.

    1. Ja passie van clouseau. Het achtervolgt me altijd. De tekst zo waar…toch vind ik de melodie ook belangrijk… Kiezen? Ik kan het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top