Mijn passie voor motorsport

Mijn passie voor motorsport

Een zoektocht op mijn blog naar onderwerpen om over te schrijven leerde mij dat ik nooit heb geschreven over mijn passie voor de motorsport. Dat wordt dus wel eens hoog tijd. Waar komt mijn passie vandaan en waarin uit zich dat?

Paplepel

Je kunt wel een beetje stellen dat de passie voor de motorsport mij met de paplepel is ingegoten. Maar dat is wellicht ook niet heel vreemd als je geboren en getogen bent in Assen. En ik nam het maar wat graag tot mij. En nog steeds overigens. Alleen nu wordt ik niet meer opgevoed met de motorsport, ik geef nu de paplepel door aan mijn zoon. En met succes. Noem een aantal nummers op van coureurs en mijn zoon kan al redelijk goed de naam aan het nummer koppelen. Wat ik natuurlijk heel leuk vind. Ik merkte bij de afgelopen TT ook dat hij heel snel doorhad waar de Nederlandse coureurs zich bijvoorbeeld bevonden tijdens de races. Je kunt dus wel stellen dat zowel mijn zoon als ikzelf de motorsport met de paplepel ingegoten hebben gekregen.

motorsport Valentino Rossi

Coureurs en hun nummer

Toen ik een tiener was, vond ik het wel eens lastig om tijdens wedstrijden op tv te onthouden welke coureur welk nummer had. Daarom hield ik dat vaak bij in een schrift. Ik schreef dan de naam van de coureur op, het rijdersnummer dat hij had en vervolgens schreef ik ook het team op waar de coureur voor reed. Er was slechts af en toe een coureur waarvan ik het nummer uit mijn hoofd wist. Zo was er bijvoorbeeld Nicky Hayden met nummer 69. Of Marco Simoncelli met nummer 58. Coureurs die allebei overigens helaas niet meer leven. En natuurlijk was daar Valentino Rossi. Zijn nummer is misschien wel het bekendste nummer in de motorsport, ook al wordt deze in de MotoGP niet meer gebruikt. Namelijk nummer 46. Een nummer dat ook nu, na de actieve carrière van Rossi nog altijd aanwezig is op de circuits.

Vaste kijker

In de loop der jaren werd ik toch wel echt een vaste kijker van de motorsport. Vooral de dag van de kwalificatietraining en natuurlijk de wedstrijddag. Tegenwoordig heb ik het geluk dat ik Ziggo Racing kan ontvangen. Daardoor kan ik alle trainingen en wedstrijden zien in deze mooie sport. Dus mijn weekend begint dan vaak op de vrijdag met de vrije trainingen, gevolgd door de vrije trainingen en de kwalificaties op zaterdag. En natuurlijk de sprintrace in de koningsklasse op zaterdag. En dan zondag de vrije trainingen in de ochtend gevolgd door de wedstrijden. Goed, eerlijk is eerlijk, ik blijf niet persé thuis voor wedstrijden. Maar ik kijk wel tussendoor even op teletekst of de uitslag al bekend is van een training of wedstrijd. En staat één van mijn favorieten niet in de top 10? Dan weet ik zeker dat ik een wedstrijd terug ga kijken om te kijken wat er gebeurd is.

Kijk jij naar de motorsport? Of heb je een andere sport waar je graag naar kijkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top