Kiloknaller #2: Beloningen

Kiloknaller #2: Beloningen

De tweede kiloknaller. Vandaag over iets wat ook belangrijk is wanneer je af wilt vallen. Je moet jezelf af en toe kunnen belonen. Ik neem je daarom vandaag mee in de beloningen die ik voor mezelf nu in het vooruitzicht gezet heb. En… ik deel voor de eerste keer mijn gewichtsverlies hier.

Belonen

Wanneer je resultaat behaald in iets dan kan het helpen om jezelf te belonen. Of om jezelf beloningen in het vooruit te stellen, waardoor je meer gemotiveerd bent een doel te behalen. Aangezien ik met kleine stappen en doelen tegelijk wil afvallen, heb ik dus ook kleine stappen waarin ik mezelf wil gaan belonen.

beloningen
Foto door Max Vakhtbovych op Pexels.com

De eerste beloning

Nee mijn eerste beloning voor mezelf is geen sauna bezoek. Dat is de beloning die ik mezelf ga geven als ik tien kilo kwijt ben. De eerste beloning die ik mezelf heb gegeven is een spijkerbroek. Dat klinkt misschien heel stom, maar het is niet zomaar een spijkerbroek. Namelijk een spijkerbroek ontworpen door Maite Kelly van The Kelly Family. De band waar ik, nog altijd, fan van ben en de vrouw waar ik vroeger een stiekeme crush op had. Ik wilde al heel lang een spijkerbroek uit haar kleding collectie, welke te koop is bij BonPrix. Nu ik dit artikel schrijf heb ik de broek voor de eerste keer aan want… ik ben de eerste vijf kilo kwijt! En daar ben ik stiekem best wel trots op. En nu door voor de tien kilo.

Mijn doelen

Hoe zit het verder met mijn doelen? Ik had drie doelen voor mezelf:

  • Vijf kilo afvallen
  • In de avond geen chips en/of nootjes eten
  • Twee stuks fruit per dag eten

Het eerste doel heb ik dus gehaald. Die vijf kilo ben ik kwijt. Dat vraagt straks dus om een nieuw doel. Eten van chips in de avond heb ik wel af en toe gedaan, daar ben ik eerlijk in. In het weekend mag ik dat sowieso van mezelf, maar door de week toch eigenlijk niet. En dat is wel gebeurd. Dus dat doel kan ik nog niet afvinken als gehaald en schuift daarom door. Het derde doel heb ik ook niet gehaald. Het is me niet gelukt om dagelijks twee stuks fruit te eten. Maar het is ook niet zo dat ik niets met het doel heb gedaan. Ik heb namelijk wel vaker dan normaal fruit gegeten in een week. Waar ik normaal eigenlijk nooit fruit at, heb ik nu ongeveer om de dag een stuk fruit gegeten. Dus wel een verbetering, maar nog niet zoals ik het zou willen.

Nieuwe doelen

Mijn nieuwe doelen voor de komende tijd worden dan dus ook:

  • Geen chips en dergelijke in de avond
  • Twee stuks fruit per dag eten
  • Tien kilo afvallen

Welke beloningen zou jij jezelf geven?

7 thoughts on “Kiloknaller #2: Beloningen

  1. Allereerst petje af dat het je is gelukt om de knop om te zetten en dat je zelfs je eerste doel al hebt behaald! Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is, dus echt knap gedaan!

  2. Wat uiteindelijk het belangrijkste is, is dat jij je goed voelt in je vel. Wat je gewicht verder ook is. Wel fijn altijd om je doelen te behalen, dat geeft energie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top