Kiloknaller #1; Doelen stellen

Kiloknaller #1; Doelen stellen

Eerder schreef ik op mijn blog over mijn strijd tegen de kilo’s. Vanaf vandaag wil ik met enige regelmaat op de vrijdag een kiloknaller plaatsen: een update over mijn strijd. Welke regelmaat? Dat weet ik nog niet. Misschien wel gewoon wekelijks om een extra stok achter de deur te hebben. En in ieder artikel ga ik het dan hebben over een ander deel van die strijd. Deze week begin ik met doelen stellen.

Doelen zijn belangrijk

Het stellen van doelen is belangrijk in de strijd tegen de kilo’s. Het meest belangrijk is het om vooral haalbare doelen te gaan stellen. Dus niet meteen wensen dat je, weet ik het, 30 kilo af wilt vallen ofzo. Nee, kleine doelen. Doelen die te overzien zijn. Voor mij is een eerste doel om vijf kilo af te vallen. En na dat doel wordt het volgende doel om tien kilo in totaal kwijt te zijn. En natuurlijk niet weer die eerste vijf kilo terug te vinden.

doelen
Foto door Pixabay op Pexels.com

Twee doelen

Ik heb voor mezelf in mijn strijd tegen de kilo’s twee doelen gesteld. De eerste heeft steeds weer te maken met het verliezen van kilo’s. De tweede heeft te maken met mijn eetpatroon. Voor de afgelopen week had ik mezelf het doel gesteld om de hele week ’s avonds na het avondeten niets meer te eten. En als ik dan toch persé iets wilde eten, dan mocht dat een beetje fruit zijn, maar zeker geen snoepjes, koekjes of chips. Dat laatste deed ik vooral veel in de avond als ik alleen was. Het enige moment waarop ik van mezelf nog een beetje chips mag pakken is in het weekend.

Afgelopen week ben ik daarmee begonnen en het ging eigenlijk verassend goed. In het weekend heb ik samen met mijn zoon wat chips gegeten toen we samen naar een film aan het kijken waren. Verder heb ik de hele week geen chips gehad in de avond. Alleen gisteren heb ik ’s avonds twee snoepjes gegeten omdat ik er gewoon heel veel zin in had. Maar voorheen zou ik dan een halve zak leegeten, dus dan vind ik twee snoepjes voor een keer nog heel acceptabel. En zowel vorige week vrijdag als afgelopen maandag heb ik wat fruit gegeten. Dus ik zou zeggen: doel geslaagd.

Nieuw doel

Het doel om de vijf kilo aan te tikken blijft natuurlijk staan. Daarnaast blijft ook mijn doel om in de avond geen chips en dat soort dingen meer te eten. Maar ik wil ook een nieuw doel voor de komende week gaan stellen. Ik ben iemand die heel weinig fruit eet. Eigenlijk gewoon te weinig, want aan twee stuks per dag kom ik echt niet. Daarom wil ik de komende week als doel stellen om dagelijks twee stukken fruit te eten.

Welk doel zou jij voor jezelf stellen?

6 thoughts on “Kiloknaller #1; Doelen stellen

  1. Doelen zijn heel belangrijk en inderdaad ze moeten haalbaar zijn.
    Omdat ik de afgelopen jaren enkele kilo’s Robert geworden ben, heb ik me als doel gesteld om het er niet nog meer te laten worden. En dat probeer ik te halen door inderdaad niet elke dag te snoepen, maar ’s avonds te kiezen voor een gezonde snack en voor mij is dat geen fruit (vanwege de fruitsuikers), maar groente. Tomaatjes, komkommer, paprika, wortelen. Zoiets. En héél belangrijk… Lang en goed op een hapje blijven kauwen, want dan komt het verzadigingsgevoel eerder en worden de hoeveelheden van wat ik op een dag eet met en met kleiner om dan weer aan m’n volgende doel te kunnen gaan werken: terug naar m’n ideale gewicht.

    Succes met jouw strijd. Je kunt het! ?

  2. Ik ben sinds een tijdje gestopt met het stellen van doelen, maar noem het tegenwoordig projecten, zoals project Gezonder leven, oftewel, bewuster omgaan met gezond eten, bewegen en tijd voor jezelf inplannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top