Ik ga iets verhuizen…

Ik ga iets verhuizen…

Nee, ik ga niet naar een andere woning, ik blijf lekker wonen waar ik nu woon. Maar er is wel iets anders wat gaat verhuizen binnenkort. En vandaag vertel ik je daar meer over. En als het zover is, dan ga ik dat natuurlijk nogmaals met je delen. Vandaag in elk geval de vooraankondiging en ik vertel je alvast wat het voor mij gaat betekenen.

Eigen domein

Wat gaat veranderen is het adres van mijn website. Waar het nu nog patriciaheres.wordpress.com is, wordt dit in de toekomst patriciaheres.nl. Een heel stuk korter en gemakkelijker te onthouden dus. De reden van de verhuizing is dat ik al heel lang weer een eigen domein wil hebben en een website waarvan ik helemaal zelf kan bepalen hoe hij eruit ziet. Op een gratis domein gaat dat helaas niet.

Blog wordcloud
Afbeelding van Kevin King(Chandana Perera) via Pixabay

Inkomsten

Een andere reden dat ik mijn blog ga verhuizen is dat ik actiever inkomsten wil verkrijgen uit mijn blog. Nu, met een wordpress domein, kan ik bij weinig sites terecht om me in te schrijven en geld te verdienen. Simpelweg omdat ik een bepaalde code die je dan krijgt niet kan plaatsen op mijn site. Op mijn nieuwe domeinnaam kan ik dat wel. Dan kan ik codes plaatsen die jij als lezer niet ziet, maar die mij toegang geven tot sites waar ik inkomen kan verdienen. Ik zal je even kort wat meer uitleg geven, maar ga het je tegen die tijd nog een keer uitleggen in een artikel. Dus geen angst, je hoeft dit niet te onthouden.

Reclame

Nu, op mijn gratis domein, zie je best wel vaak reclames voorbij komen. Dat zal straks een stuk minder zijn. Want dan kan ik zelf bepalen hoeveel reclame ik publiceer op mijn site. Dat kan dan reclame zijn door een advertentie zoals je die nu ziet. Maar ik kan dan ook gebruik gaan maken van het zogenoemde affiliate marketing. Dat wil zeggen dat ik, wanneer ik bijvoorbeeld een product van bol.com benoem in mijn blog, ik naar dat artikel verwijs met een link. Dat is niet anders dan hoe ik het normaal zou doen. Alleen dan kan ik een code in mijn link toevoegen waardoor jij nog steeds dezelfde prijs voor je producten betaald op bol.com, maar ik een kleine vergoeding krijg op basis van jouw bestelling. Dus jij merkt er dan niets van, maar je kunt mij enorm helpen door dan via mijn site te bestellen. Overigens zal ik het wel altijd vermelden in een artikel als ik van dergelijke links gebruik maak.

Adwords als reclame vorm op mijn nieuwe website
Afbeelding van Firmbee via Pixabay

Advertenties

Naast de affiliate linkjes die ik hierboven beschreef, kan ik ook Google Adwords inzetten. Je krijgt dan gerichtere reclames te zien, waarbij ik, als jij op een reclame klikt om er meer van te weten, weer een vergoeding krijgt. En zo help je mij dus weer om meer inkomsten uit mijn blog te halen. Inkomsten die ik dan weer kan besteden aan het verbeteren van mijn blog en het vergroten van mijn schrijftalent.

Ben jij al benieuwd naar mijn site? En wil je me helpen door op de links te klikken?

One thought on “Ik ga iets verhuizen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top