Gezien: Thai cave rescue

Gezien: Thai cave rescue

In september verscheen een nieuwe serie op Netflix, Thai cave rescue. Een serie over het verhaal van de voetballertjes in Thailand die in 2018 vast kwamen te zitten in een grot en daar maar liefst 18 dagen vastzaten.

Wilde zwijnen

Wilde zwijnen, zo heette het team bestaande uit 13 jongens in de leeftijd van 11 tot 16 jaar. Zij werden getraind door onder andere hun 25-jarige assistent trainer Aek. Met hem gingen ze met het team naar de Tham Luang grot in Thailand. Aanvankelijk wilden ze naar een andere grot, maar die was gesloten wegens werkzaamheden. Eén teamlid besloot niet mee te gaan naar de grot omdat hij naar huis moest komen van zijn moeder.

Thai cave rescue

Reddingsactie

Je herinnert je vast de reddingsactie die in 2018 in touw werd gezet om de jongens en hun coach te kunnen redden. Toen ik de serie begon te kijken dacht ik dat ik er weinig meer van wist. Maar toch tijdens het kijken merkte ik dat ik meer had onthouden van wat er destijds gebeurde dan ik dacht. De overleden duiker en het feit dat alle jongens gered waren ondanks apparatuur die de reddingswerkers vlak voor het einde in de steek liet, ik wist het nog. Daaruit blijkt denk ik ook maar weer hoeveel ik “opzuig” van het nieuws.

Pakkende serie

Wat ik niet wist is hoe spannend het allemaal geweest is in de grot. Immers, via de media hoorden we wel de updates en belangrijke gebeurtenissen, maar hoe spannend het uiteindelijk allemaal echt was in de grot en waar men allemaal naar moest kijken en om moest denken, dat werd niet echt gedeeld. Ik vond het in elk geval heel interessant om deze serie, bestaande uit zes afleveringen, te bekijken. Mooi ook hoe een eerbetoon is toegevoegd aan de aflevering waarin de duiker omkwam en dat je aan het eind van Thai cave rescue ziet hoe de jongens er nu uit zien. En… dat ze nog steeds voetballen als een team. Hun credo “wilde zwijnen voor altijd” blijkt dus wel te kloppen.

Natuurlijk is het hele verhaal ook vastgelegd in een boek. Zelf heb ik het boek niet gelezen, want zo goed is mijn Engels niet, maar wellicht lees jij liever dan dat je iets kijkt.

Kan jij je nog wat herinneren van het grot drama in 2018?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top