DIY: Halloween raamtekening

DIY: Halloween raamtekening

Vandaag een leuke manier om decoratie aan te brengen in je huis. Of beter gezegd, op je raam. Ik heb namelijk voor Halloween voor het eerst in mijn leven geprobeerd een raamtekening te maken. Je moet weten dat ik absoluut zelf niet kan tekenen, dus ik heb het echt niet uit de losse hand gedaan. Ik vertel je dus ook wat ik heb gebruikt als hulpmiddel.

Online zoeken

Om te beginnen heb ik online gezocht naar leuke afbeeldingen. Ik vond wel wat, maar het was het toch niet allemaal helemaal, of het leek me gewoon heel moeilijk om te maken op een raam. Omdat ik eigenlijk al heel lang eens een raamtekening wilde maken heb ik in het verleden al eens krijtstiften gekocht. Daarna ben ik dus op zoek gegaan naar een voorbeeld. En ik vond wat.

Halloween

Gratis raamsjablonen

Ja, je leest het goed. Ik vond gratis raamsjablonen voor Halloween. En ik vond ook gelijk sjablonen voor Sinterklaas, kerst en vele andere feestdagen in het jaar. Ik vond ze op de website van Edding. Het leuke en makkelijke op deze site is dat je zelf je formaat kunt kiezen voor elk sjabloon. En wanneer het om teksten gaat, kan je ook automatisch je sjabloon laten spiegelen zodat men buiten kan lezen wat je schrijft.

Nadat ik mijn sjabloon geprint had, moest ik even op een stippellijn een stukje papier wegknippen zodat ik het sjabloon goed aan elkaar kon plakken. Mijn raam had ik aan de binnenkant al gewassen, dus dat wat schoon. Het sjabloon hing ik aan de buitenkant tegen het raam en zo kon ik binnen de tekening op mijn raam plaatsen. Hij is nog niet helemaal perfect, maar voor een eerste keer ben ik best tevreden. En ik denk dat ik na Halloween de volgende tekening alvast uit ga zoeken voor Sinterklaas.

Hoe ziet jouw decoratie voor het raam eruit?

7 thoughts on “DIY: Halloween raamtekening

  1. Erg leuk geworden! Ik koop zelf vaak stickers om op de ramen te plakken met sinterklaas, kerst, Halloween en Pasen.

  2. Ik heb geen raamdecoratie maar ik zag vandaag hier in de buurt ook best veel Halloween decoratie op de ramen, en het ziet er toch gezellig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top