Bucketlist #9: Een auto huren

Bucketlist #9: Een auto huren

Ik heb geen eigen auto. Wel heb ik een rijbewijs, maar de aanschaf en het onderhoud van een auto kan ik niet betalen. En dus ben ik normaliter aangewezen op het openbaar vervoer. En over het algemeen is dat prima. Omdat ik in de zomer twee weken naar een camping ga, had ik besloten om voor die periode wel een auto te huren. Dat deed ik bij Bo-Rent in Heerlen.

Eerder dan verwacht

Toch kwam het zover dat ik, eerder dan verwacht, al een auto bij hen ging huren. Doordat de uitvaart van mijn oma en de TT van Assen in dezelfde week waren moest ik twee keer vlak na elkaar heen en weer naar Assen. Aanvankelijk wilde ik “gewoon” met het openbaar vervoer gaan. Maar mijn moeder haalde mij uiteindelijk over om toch een auto te huren voor een week. En dat was maar goed ook, want door werkzaamheden aan het spoor reden de treinen in Drenthe niet, dus ik zou nooit in Assen komen.

Sparen

Gelukkig leg ik maandelijks een klein bedrag opzij zodat ik wanneer het nodig is een auto kan huren of gebruik kan maken van het OV wanneer dat meer zou zijn dan normaal. Een potje voor onvoorziene reiskosten dus. En daardoor kon ik nu een auto huren. Ik ging naar Bo-Rent in Heerlen omdat dat het dichtstbijzijnde filiaal was voor mij.

De locatie

De vestiging van Bo-Rent Heerlen is gelegen aan de Beersdalweg 69c in Heerlen en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de vestiging, wat het ophalen en terugbrengen van de auto erg gemakkelijk maakt. Met het openbaar vervoer is de vestiging vanaf het centraal station in Heerlen ook goed te bereiken met een lijnbus richting Heerlerheide. Vanaf de bushalte waar je dan uit moet stappen kan je het filiaal al bijna zien liggen.

Bo-Rent

Het boekingsproces

Het boeken van een auto bij Bo-Rent Heerlen is heel simpel. Via de website van Bo-Rent kun je een auto selecteren en de gewenste huurperiode opgeven. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien met de beschikbare auto’s, inclusief bijbehorende prijzen en voorwaarden. Ook kun je via de website extra opties toevoegen aan je boeking, zoals een navigatiesysteem of kinderzitje. Maar ook een inzittendenverzekering, annuleringsverzekering en, voor mij heel handig, een pechverzekering waardoor ook in het geval van een lekke band deze vervangen kan worden en je het niet zelf hoeft te doen. Daarna geef je een schatting van je te rijden kilometers, waarbij je 100 km per dag gratis krijgt. Over de overige kilometers moet je wel betalen.

Het ophalen van de auto

Het huurcontract was al opgesteld aan de hand van de gegevens die ik bij mijn reservering had ingevuld. Dit was één op één overgenomen en enkel aangevuld met de kilometerstand van de auto op het moment van het afhalen. De auto die we meekregen was goed onderhouden en eventuele schade wordt van tevoren genoteerd. De medewerker liep met mij nog een rondje om de auto en liet mij, niet geheel onbelangrijk, zien hoe ik de tankdop open kon maken.

Tijdens de huurperiode

Gedurende de huurperiode heb ik geen problemen gehad met de auto. De auto reed comfortabel en veilig en was van alle gemakken voorzien. Bo-Rent Heerlen biedt auto’s aan in verschillende prijsklassen, waaronder ook budgetauto’s. Deze auto’s zijn wellicht wat ouder, maar daardoor ook voordeliger in prijs. En heel eerlijk? Ik vind het belangrijk dat een auto rijdt en dan maakt het mij niet uit waar ik in rijd. Zolang de auto me maar van A naar B brengt.

Het terugbrengen van de auto

Het terugbrengen van de auto verliep net zo snel en makkelijk als het ophalen. De medewerker nam mijn papieren aan en zorgde voor de afhandeling. Er zijn verder geen verborgen kosten. Alleen wanneer je meer kilometers hebt gereden dan je hebt geschat, dan worden die kilometers uiteraard in rekening gebracht. Rijdt je minder kilometers? Dan wordt dat ook netjes verrekend. Ik was zeer tevreden over de service van Bo-Rent en kan nu al niet wachten tot ik weer een auto kan huren voor de zomervakantie.

Meer weten over het huren van een auto bij Bo-Rent? Kijk dan even op hun website.

Heb jij wel eens een auto gehuurd?

One thought on “Bucketlist #9: Een auto huren

  1. Nee, maar dat is omdat we er zelf eentje hebben. Als je op het platteland woont dan kan het niet anders. Er is hier amper OV.

    Maar als er wel ov is vind ik een auto huren een geweldige optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top