De lente komt!!!

De lente komt!!!

Oh ja? Ja echt, de lente komt er aan. Heel voorzichtig zie je hier en daar al wat tekenen van het voorjaar. Vandaag neem ik je mee in een aantal waarnemingen die ik heb gedaan die er duidelijk op wijzen dat de lente weer in aantocht is. En ik vertel je waarom ik er zo enorm naar uitkijk.

Vogeltjes

Vaak moet ik al vroeg beginnen op mijn werk. Wanneer ik dan naar het werk loop is het vaak zelfs nog donker. En ja, langzaamaan wordt het vroeger licht. Maar afgelopen week hoorde ik ze voor het eerst: de vogeltjes die weer vroeg ontwaken en beginnen te fluiten. Een eerste teken dat de langere dagen er weer aan gaan komen en het voorjaar er dus aan zit te komen.

lente
Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Lentebloeiers

Een ander teken dat de lente in aantocht is zijn de bloemen die je kunt kopen EN kunt vinden. Zo heb ik hier in huis de tulpen al op tafel staan en in de winkel verkopen wij al de narcissen en katjes. Maar ook buiten beginnen de lentebloeiers langzaam zichzelf te tonen. Wel natuurlijk nu nog op plaatsen die goed beschut zijn, maar het zal niet heel lang meer duren voordat ook op andere plekken de krokussen, narcissen en noem ze allemaal maar op, hun mooie kleuren weer laten zien.

Foto door Co Sch op Pexels.com

Zon, ik wil zon!

Ook de uurtjes dat we de zon zien zullen nu langzaam weer meer worden. Dat is iets wat ik sowieso wel heel fijn vind. Lekker dat voorjaarszonnetje tegen je huid. Niet te warm, maar zeker ook niet koud. Lekker zonder jas kunnen lopen ook al is het nog wel wat frisjes. Maar dan toch zonder die jas buiten kunnen zijn omdat de zon je gezicht verwarmt. Heerlijk gewoon. Een graad of 20 is voor mij warm genoeg, het hoeft echt geen 35 graden te zijn om te genieten wat mij betreft.

Kijk jij uit naar de lente? En wat vind je dan het mooiste?

4 thoughts on “De lente komt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top