Blogprompt #2: Wat is jouw favoriete plek?

Blogprompt #2: Wat is jouw favoriete plek?

Heb je een favoriete plek die je hebt bezocht? Waar is dat?

Mijn favoriete plek om te bezoeken… Ik heb er wel meer eigenlijk. In dit artikel vertel ik je er wat meer over. Over “gewone” plekken, maar ook over misschien wat minder voor de hand liggende plaatsen. Ga je met me mee?

Heide en velden

Wat ik heel graag doe is wandelen in de heide of in het veld hier net over de grens in Duitsland. Gewoon stapje voor stapje de natuur in of kijken over de uitgestrekte velden. En velden hebben we hier wel in het grensgebied, dat kan ik je vertellen. Daarnaast woon ik tussen de Brunssummerheide en de Teverenerheide in, dus als ik naar de heide wil dan kan dat uiteraard. Wanneer ik naar de Brunssummerheide ga, dan ga ik meestal even langs het monument wat daar is neergezet voor Nicky Verstappen. Daar staat een bankje bij en meestal blijf ik daar dan even zitten en kijk ik uit over het veld daar. Vervolgens ga ik dan weer verder. Vooral in het najaar is de heide natuurlijk op haar mooist wanneer ze volop in bloei staat. En dan de verkleuring van de boombladeren erbij, paddenstoelen die opduiken, ik kan er stil van worden hoe mooi het dan is.

favoriete plek
Foto door Kieren Ridley op Pexels.com

Margraten

Een andere plaats waar ik graag kom is de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Een plek waar ik nu niet zo snel meer kom want ik heb geen auto en met het OV is dat net even wat lastiger. Ik ben elke keer weer als ik kom onder de indruk van de hoeveelheid witte kruizen die daar staan. En van hoe goed het onderhouden is en blijft. Alle namen op de lange wanden van soldaten die vielen in hun strijd voor onze vrijheid. Jonge mannen die hun veilige thuishaven verlieten en nooit meer thuis zouden komen. En ik vind het mooi dat er een dergelijke gedenkplaats voor hen is. Een stuk grondgebied in ons land wat is toegekend aan Amerika. Een plek dus om te gedenken, eer te bewijzen, maar voor mij ook een plek waar ik op één of andere manier rustig van wordt. Misschien ook wel door de rust en stilte die daar toch altijd heerst.

Afbeelding van Hella Nijssen via Pixabay

Wat is jouw favoriete plek om naar toe te gaan?

One thought on “Blogprompt #2: Wat is jouw favoriete plek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top