Bloggen waarom zou je?

Bloggen waarom zou je?

Een vraag die mij echt wel eens gesteld is. Waarom zou je gaan bloggen? Waarom zou je tijd investeren wanneer het niets oplevert? Ik geef je vandaag mijn antwoord hierop.

Passie

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Schrijven is een grote passie van mij. Schrijven over wat ik mee maak, wat ik doe en alles waar ik verder over wil schrijven. Dat is eigenlijk al meteen de belangrijkste reden waarom ik een blog heb. Omdat ik dan kan schrijven. Natuurlijk kan dat ook simpel in een kladblok en dat doe ik ook echt wel. Maar dat wordt niet gelezen, deel ik enkel met mezelf en niet met anderen. Terwijl als ik schrijf over mijn favoriete kaarsenwinkel of de gitaar speciaalzaak hier op het plein, ik juist wel wil dat mensen dit lezen.

Voor niets gaat de zon op

Tja, dat klopt natuurlijk. Maar dat is niet echt het enige wat je gratis krijgt. Mijn passie voor het schrijven is iets wat ik zomaar heb gekregen. Ik heb niet een kilo passie gekocht ofzo, het was er gewoon. Mijn passie, of talent zoals anderen het noemen, heb ik gekregen zonder er iets voor te doen. Of nou ja, ik moest leren schrijven. Maar dat kreeg ik op school toch al wel geleerd.

Altijd gratis bloggen?

Ik maak nu gebruik van een gratis mogelijkheid om te bloggen. Dat heeft voordelen, want het kost me bijvoorbeeld niets. Maar het geeft ook nadelen want echt veel ontwikkelen met mijn blog kan ik niet. Als ik bijvoorbeeld achter de schermen meer wil zien over mijn statistieken, dan moet ik een soort tracker toevoegen aan mijn site. Wil ik wat verdienen aan mijn blog doordat jij als lezer op linkjes klikt om te shoppen, moet ik dat in voeren op een stukje waar ik voor betaald moet hebben. Allemaal niet heel handig op dit moment dus, naar wil iets wat ik hoop uw kunnen doen in de toekomst.

Wat is jouw passie?

5 thoughts on “Bloggen waarom zou je?

  1. Ik heb geen passie. Ik doe mijn ding. Ik doe vrijwilligers werk. Wat ik best heel druk mee ben. Verpleeghuis Oekraïne. Dan ben ik al zeker 30 uur van de week bezig. Oppassen op de kleinkinderen. Mijn week is prima gevuld. Probeer af en toe nog heerlijk te lezen en dat is het.

  2. Zo lang je het met plezier doet is het goed, toch? En kan je er in de toekomst wel wat mee verdienen, dan is dat mooi mee genomen 🙂

  3. Bloggen is ook mijn passie! En een mooi streven voor de toekomst om naar een betaald blog te krijgen, maar zo lang je vooral schrijft omdat je het leuk vindt, is een gratis blog ook helemaal prima. Ik verdien wel geld met mijn blog, het is mijn bedrijf dus dan is de hele intentie ook anders. Ik dacht trouwens dat je op een gratis WordPress site wel affiliate links kon toevoegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Mobiele versie afsluiten