Beste jij ~ een brief die nooit gepost wordt

Beste jij ~ een brief die nooit gepost wordt

Soms heb je van die momenten waarop je gewoon even van je af moet schrijven. Op momenten dat dat bij mij speelt, dan doe ik dat vaak in een brief vorm. Ik heb er al meerdere geschreven in mijn leven. En ik verstuur ze nooit. Want, aan wie moet ik ze sturen? Vandaag heb ik besloten dat ik er één, de meest recente, online ga zetten.

Beste jij

Weet je? Jaren geleden, in mijn tienerjaren, kreeg ik een cadeautje waar ik niet blij mee was. Toen mijn zusje dat hoorde zei ze “dan ga je die toch ruilen?” Niet wetende natuurlijk wat het toen voor ‘cadeau’ was. Maar ruilen behoorde niet echt tot de opties. Het was een cadeau dat hoorde bij het zijn van een vrouw. Onlangs kreeg ik weer een ‘cadeau’ waar ik niet blij mee ben. Dat cadeau… dat ben jij.

En nee, ik ben niet blij met je. Je zette mijn leven op zijn kop. Ik zou verdorie net mijn leven weer oppakken in een nieuwe woning. Zou hier weer echt gelukkig gaan worden. En toen kwam jij. Of nou ja, je zat er al. Sterker nog, je was misschien zelfs al wel weg. Maar ik weet niet wat je achter gelaten hebt. Voor mijn verhuizing liet ik immers een poliep verwijderen. Daarmee zou alles klaar zijn. Die poliep echter, bleek jij te zijn. Maar je gaat niet van me winnen.

beste jij
Afbeelding van Petra via Pixabay

Angst en onzekerheid

Beste jij, ja, je hebt me in je greep. En toch probeer ik je los te laten. Je zorgt voor gevoelens van angst en onzekerheid. Van wanhoop en verdriet. Maar ergens diep in mij zorg je ook voor een strijdlust. Dertig jaar nadat mijn vader eenzelfde ‘cadeau’ kreeg, ben ik aan de beurt. Mijn vader bleef altijd positief, dat doe ik ook. Ondanks de spanning over alles wat er aan zit te komen. Ik blijf positief dat ik na de operatie definitief van je af ben. Dat ik dan toch dat ene cadeau heb kunnen ruilen. En weet je wat het mooiste is? Dat andere cadeau van uit mijn tienerjaren? Die is dan ook meteen geruild. Dus dat is dan weer een win-win situatie. Al had ik dat laatste cadeau echt nog wel willen hebben hoor, als dat zou voorkomen dat jij er zou zijn.

Overwinnen

Ja, ik ga van je winnen. Opgeven is geen optie. En zoals ik al wel vaker heb laten vallen op onder andere mijn socials: “Het is waar, ik vecht en ik ga ervoor. Wat ook komt, ik sla me er wel door.1” Nog een paar nachten en dan wordt er echt ingegrepen. Dan wordt jouw huis in mijn lichaam verwijderd. En dan wordt onderzocht of je echt helemaal weg bent. Ik ga ervanuit dat daarna het bericht komt dat je echt helemaal weg bent. En dat ik mijzelf als winnaar van de strijd kan uitroepen. Dan kan ik me verder gaan richten op het herstel, want ja, het zal nog wel een nasleep krijgen. Maar door te gaan luisteren naar de artsen en naar mijn eigen lichaam gaat alles goed komen.

Dankbaar

Beste jij, toch ben ik je ergens ook dankbaar. Dankbaar voor het feit dat je op tijd liet weten dat je er was. Zodat ik hulp kon inschakelen van artsen en we je, zoals het er nu uit ziet, bij de kiem hebben kunnen smoren voor je meer schade zou aanrichten. Dankbaar dat je me er weer bewust van hebt gemaakt hoeveel lieve mensen ik om mij heen heb. En dat je de strijdlust in mij hebt aangewakkerd. Maar het is nu klaar. Ik neem binnenkort afscheid van je en dan hoop ik dat je niet over een paar jaar een aantal vrienden van je op me afstuurt. En zo wel? Dan ga ik die ook overwinnen, want ik ben sterker dan je denkt!

1. Aangepaste tekstregel uit “Passie” van Clouseau

2 thoughts on “Beste jij ~ een brief die nooit gepost wordt

  1. Zo is het. Patricia. Het komt goed meisje. Dat. Geloof heb ik. We vechten en we gaan er voor het leven gaat door!!!💋💋💋

  2. Heel veel sterkte, moed, kracht en nabijheid lieve Patricia. Ik denk aan je. Dikke knuffels voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top