Alleen zijn; eenzaam of fijn?

Alleen zijn; eenzaam of fijn?

Meer dan een jaar ben ik inmiddels alleen. Nou ja, om de week is mijn grote kleine man natuurlijk bij mij, maar de andere week ben ik alleen. Maar hoe alleen ben ik dan? Vind ik het fijn of ben ik eenzaam? En wat kan ik doen als het alleen zijn me overvalt?

Stil

Het meest vervelende aan het alleen zijn vind ik misschien nog wel de stilte. Als ik thuis ben heb ik eigenlijk altijd de tv wel aan, gewoon zodat het niet helemaal stil is in huis. Want als het echt stil is, dan merk je pas echt hoe alleen je bent. En laten we eerlijk zijn, aan stilte is gelukkig wat te doen. Zo ben ik, nu ik dit schrijf, de Moto3 aan het volgen en heb ik dus het heerlijke geluid van de motoren op de achtergrond. En van de commentatoren die de wedstrijd verslaan en ondertussen de laatste nieuwtjes vertellen.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Eenzaam

Maar eenzaam zijn is iets anders dan alleen zijn. Althans, dat denk ik. Ja, ik ben alleen, maar ik voel me niet eenzaam. Dat komt ook doordat we tegenwoordig de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van social media. Zo lijk je toch een beetje verbonden met iedereen om je heen ook al ben je alleen thuis. Tegelijkertijd vraag ik me dan af hoe het “vroeger” was toen er geen internet was. Of nog eerder toen er ook geen televisie of telefoon was. Ik denk dat je dan echt eenzaam was. En toch werd dat in die tijd waarschijnlijk ook weer anders beleefd.

Maar terug naar mij. Ik voel me dus niet eenzaam. En als ik me dan zo voel dan ga ik meestal naar buiten. Ik ben niet iemand die dan gaat bellen met mensen of die veel afspreekt. Maar als ik me alleen voel dan ga ik bijvoorbeeld wandelen. Dan kom je vaak ook wel mensen tegen die je even groet. Mensen die samen zijn of mensen die net als jij in hun eentje wandelen. Of ik ga richting mijn werk. Even kijken of het druk is in de winkel, wie er werkt of even kijken bij de buren van de buren, de Readshop die ook van mijn bedrijfsleider is. Ook dat zijn tenslotte gewoon mijn collega’s.

Wat doe jij als je je alleen voelt?

9 thoughts on “Alleen zijn; eenzaam of fijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Mobiele versie afsluiten