Werken op locatie

Werken op locatie

Over het algemeen werk ik in mijn eigen huis aan mijn blog. Onderweg heb ik meestal naast mijn telefoon wel pen en papier bij me om aantekeningen te maken voor eventuele nieuwe artikelen die ik dan thuis uitwerk.

Nieuwe inspiratie

Natuurlijk is het heel fijn om in mijn eigen woning te werken aan mijn blog. Maar soms merk ik na een tijdje dat ik minder inspiratie krijg wanneer ik een tijdlang thuis heb gewerkt. Dan is het fijn om even een keer ergens anders te werken zodat ik weer nieuwe inspiratie krijg. Soms op mijn telefoon, soms ouderwets met pen en papier en soms neem ik mijn laptop mee om ergens te gaan werken op locatie. Doordat ik dan in een andere omgeving ben kan er nieuwe inspiratie ontstaan.

werken op locatie
Image by Dorothe from Pixabay

Korte notities

Als ik onderweg ben of op een andere manier onder de mensen ben, dan vang ik soms delen van gesprekken op. En soms kunnen die gesprekken bij mij inspiratie brengen. Dan noteer ik in mijn telefoon of even snel op een blaadje waar een gesprek over ging, zodat ik dat later kan verwerken tot een artikel op mijn blog. Wanneer ik wat meer tijd heb, dan begin ik vaak een artikel al uit te schrijven in een kladblok. Dat scheelt me dan weer tijd bij het schrijven van het artikel op mijn laptop omdat ik dan natuurlijk een deel van de tekst al af heb. En als ik eenmaal begin te tikken aan een artikel, dan komt de rest meestal vanzelf.

Werken op locatie

Werken aan mijn artikelen kan ik eigenlijk overal. Soms doe ik dat in mijn pauze op het werk. Zeker wanneer ik een half uur pauze heb, dan heb ik wel tijd om te schrijven. Of ik begin met schrijven als ik in de bus zit. Of wanneer ik wacht op de start van de koorrepetitie. Genoeg momenten waarop ik even een moment kan vinden om snel iets te schrijven. Als begin van een artikel of gewoon steekwoorden waarmee ik later een artikel maak. Wat ik ook fijn vind is, als ik vanwege afspraken in Heerlen daar tijd moet overbruggen, om naar de bibliotheek te gaan. Daar zijn speciale werkplaatsen voor wie maar wil werken op locatie. Gratis wifi, voorzieningen voor elektriciteit en niet te vergeten een rustige werkplaats met uitzicht op het centrum van Heerlen. Ik ben daar zeker één keer per maand te vinden.

Ga jij wel eens werken op locatie? En zo ja, waar?

2 thoughts on “Werken op locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top