Terug naar vroeger: ijsjes maken

ijsjes

Terug naar vroeger: ijsjes maken

Jippie, het is zomer! Dat betekent dat de temperaturen weer flink omhoog gaan. En dat is te merken. Maar dat betekent ook dat je vaker een ijsje gaat eten waarschijnlijk. Maar steeds weer ijs kopen loopt behoorlijk in de papieren. Terwijl het ook anders kan.

Water is ook ijs

Natuurlijk weten we allemaal dat als water bevriest, het ijs wordt. Vroeger hadden wij thuis alleen van die vierkante blokjes. Maar hoe leuk zijn deze citroentjes? Ik heb ze al een paar keer gemaakt, maar nog nooit in mijn drankje gedaan. Het zijn namelijk ook ideale ijsjes voor het hondje dat vaak bij mij is. Het is alleen een beetje lastiger om deze ijsklontjes maker te vullen, maar dat vullen doe ik zodra ik de citroen in de diepvries heb liggen en dan heel voorzichtig vullen met water.

ijsjes

Ijsjes in alle smaken

Maar het is natuurlijk ook lekker om zelf een ijsje te kunnen pakken. En die kan je zelf maken in alle smaken die je wilt. Dat doe je heel eenvoudig met deze ijsjes maker. Bijvoorbeeld met limonadesiroop in alle kleuren. Of gewoon water met een muntblaadje, een stukje fruit of wat je maar lekker vindt. Heb je zin in een chocolade ijsje? Dan vul je een houdertje met chocolademelk. Of een yoghurt ijsje. Je kunt zo heel eenvoudig jouw eigen persoonlijke ijsje maken.

Eenvoudig

Het vullen van de houdertjes is heel gemakkelijk en het is natuurlijk ook leuk om dit samen met kinderen te doen. Helemaal wanneer ze zelf hun limonade mogen maken en in een houdertje mogen gieten. Wanneer je een ijsje uit de diepvries haalt moet je even je handen om het houdertje heen houden zodat het ijsje los komt van de wanden. Daarna kan je eenvoudig het ijsje eruit halen. En het meest fijne als je gen zin hebt om af te wassen? De houdertjes en stokjes kunnen ook in de vaatwasser. Makkelijk en snel dus!

Maak jij je ijsjes zelf en wat is jouw favoriete smaak ijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top