Schoolreisjes

Schoolreisjes

Mijn zoon ging vandaag op schoolreisje. Met zijn klas, en eigenlijk met een groot deel van de school, ging hij naar Toverland. Omdat ik moest werken kon ik hem niet uitzwaaien, maar ik had hem wel beloofd dat ik er zou staan als hij terug zou komen.

Mijn eigen schoolreisjes

Ik heb leuke herinneringen aan mijn eigen schoolreisjes van vroeger. In de eerste twee jaren gingen we naar een veld in de buurt van school. Daarna gingen we ook verder weg. Zo gingen we naar pretpark de Vluchtheuvel in Norg, een park dat inmiddels al niet meer bestaat. En we gingen eens naar het Noorder Dierenpark Emmen, tegenwoordig beter bekend als Wildlands. In groep zeven en acht gingen we op de fiets op schoolkamp. Ik weet niet meer precies in welk jaar we waarheen gingen, maar we gingen naar campings in Borger en Gasselternijveen.

Met de bus op pad

Over het algemeen gingen we altijd met de bus op schoolreisje. En dat was altijd weer een feest. Op de heenreis werd er altijd uitbundig gezwaaid naar de ouders en op de terugweg… dan zaten we niet in de bus. En de docenten en ouders speelden dat altijd mee. Of we deden allemaal alsof we sliepen omdat de dag zo vermoeiend was geweest.

schoolreisjes
Image by Kevin Ramirez from Pixabay

Genieten

Ik vond het altijd leuk om op schoolreisje te gaan. Dan hoefde je tenminste even niet te leren en kon je gaan en staan waar je wilde. Al was dat op de schoolkampen wel anders. Dan kon je natuurlijk niet zomaar overal heen waar je wilde, maar als we aangaven waar we heen gingen, dan was dat meestal wel goed. Het meest vervelende aan schoolkamp vond ik altijd de spooktocht die we moesten lopen. Want dan moest iedereen mee en ik was daar als de dood voor. Aan de andere kant vond ik het wel altijd fijn op kamp dat ik vroeg wakker was, want dan was het nog lekker rustig voor de drukte van de dag begon.

Hoe zag jouw schoolreisje er vroeger uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top