Het nadeel van reizen met het ov

Het nadeel van reizen met het ov

Eerder schreef ik al eens een artikel over het gemak van reizen met het ov. Maar zoals Johan Cruyff ooit zei: “elk nadeel heb zijn voordeel”. En dus kleven er zeker ook nadelen aan het reizen met het ov. In dit artikel zet ik een aantal nadelen op een rij. Maar wegen ze voor mij echt op tegen de voordelen?

Reistijd

Een nadeel van reizen met het ov is dat de reistijd met het ov langer is dan wanneer je met de auto gaat. Dat is natuurlijk lastig als je ergens echt op een bepaalde tijd moet zijn, maar aan de andere kant, je kan ook gewoon wat eerder vertrekken zodat je toch op tijd op je bestemming bent. Als ik met het ov ergens naartoe moet, dan zorg ik eigenlijk altijd dat ik een bus eerder pak, zodat ik zeker weten op tijd ben. Ik heb namelijk een hekel aan te laat komen.

Overstappen

Wanneer je met de auto van A naar B gaat, dan kan je er voor kiezen om in één keer door te rijden naar je bestemming. Met het openbaar vervoer moet je vaak toch overstappen als je wat verder weg wilt. Bijvoorbeeld van de bus naar de trein of van trein naar metro of tram. Wanneer ik naar mijn ouders ga, dan moet ik tegenwoordig twee keer overstappen. Eén keer in Eindhoven en één keer bij station Utrecht Centraal. En dat is soms best vervelend als je wat meer bagage bij je hebt dan één tasje. Het is veel fijner als ik maar één keer over zou hoeven te stappen. Dat was wel altijd zo, maar door de aangepaste dienstregeling is dat helaas veranderd. Het kan trouwens nog gekker, want het is ook wel eens voorgekomen dat vier keer over moest stappen op dezelfde route. Dus dan valt twee keer toch nog mee.

nadeel van reizen

Uitval van diensten

Misschien wel het grootste nadeel van reizen met het ov is het uitvallen van diensten. En ja, er is dan wel een ov-info app, maar die vind ik zelf niet altijd even duidelijk en daar kan ik ook vaak mijn bus niet in vinden. Daarnaast is het gewoon niet fijn dat als je op het station op een bus staat te wachten, die bus niet op komt dagen. Dat er personeelstekorten zijn, daar heb ik alle begrip voor. Dat is immers vrijwel overal het geval. Alleen het is wel vervelend natuurlijk als het net jouw bus treft die niet rijdt. Nou heb ik wel het geluk dat er twee buslijnen zijn die naar mijn woonplaats gaan. Dus eigenlijk gaat er altijd wel één keer per half uur een bus.

Prijs

En dan is er natuurlijk nog de prijs. Want we weten allemaal wel dat reizen met het ov niet heel goedkoop is. Aan de andere kant, de benzine lijkt tegenwoordig ook niet te betalen, dus ik vermoed dat het onder de streep niet heel veel uitmaakt of je nou met het ov reist of met de auto.

Wat zijn voor jou de nadelen van het ov?

2 thoughts on “Het nadeel van reizen met het ov

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top