Inpakken: ik houd ervan

Inpakken: ik houd ervan

Ja, ik houd van inpakken. En dan doel ik niet op het inpakken van koffers en dergelijke, want dan ben ik altijd bang dat ik wat vergeet. Of het inpakken van verhuisdozen, daar heb ik ook een pesthekel aan. Maar wat ik wel leuk vind om in te pakken? Cadeautjes!

Cadeautjes klaar? Inpakken maar!

Vroeger toen ik klein was vond ik het altijd lastig om cadeautjes mooi in te pakken. Ik had er simpelweg gewoon geen geduld voor. Maar nu vind ik het juist heel leuk. En meestal als het even kan neem ik er ook wel tijd voor om het leuk in te pakken. Niet simpel een cadeautje in een stukje papier, maar ik probeer er vaak toch wel iets van te maken.

inpakken
Image by G.C. from Pixabay

Accessoires

Meestal wanneer ik een cadeautje inpak, dan kan er naast plakband het nodige aan extra’s niet ontbreken. Op mijn werk kan ik helemaal mijn lol op, daar hebben we heel veel kleuren lint en stickers voor veel gelegenheden. Alleen… daar ontbreekt het vaak aan tijd om er echt iets moois van te maken. Behalve als mijn collega’s me ’s morgens vragen of ik iets voor ze in wil pakken dat ze mee kunnen nemen als ze vrij zijn. Dan heb ik net wat langer de tijd en kan ik inpakken wanneer ik geen klanten heb. Het zijn op het werk dan ook die cadeautjes waar ik de meeste tijd voor neem. Maar ook mijn klanten laat ik niet zomaar vertrekken met een papiertje of folie om hun cadeau. Nee, ook daar maak ik altijd wel gebruik van, op zijn minst, een beetje lint en een sticker. Het maakt het gewoon net een beetje af vind ik altijd.

Voorraad

Thuis heb ik overigens niet zo’n heel groot assortiment aan spullen om cadeautjes in te pakken. Wil ik echt iets inpakken omdat ik een bijzonder cadeautje wil geven? Dan ga ik toch vaak even naar de winkel voor wat accessoires of een passende kleur lint bijvoorbeeld. Bij de Xenos en de Hema bijvoorbeeld vind ik vaak leuke kratjes, lint en dat soort dingen om cadeautjes in te pakken. Maar soms is het ook handig om gewoon accessoires te hebben die allemaal bij elkaar passen. Dan is het handiger om een set te kopen met materialen om je cadeautjes in te pakken.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1690746414936″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000062900013″,”familyId”:””,”siteId”:”1302488″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Cadeaupapier%20Roze%20Goud%20Zwart%20Wit%20Inpakset%2027-delig”,”linkSubId”:”inpakset”};

Lintjesvaas

Toen ik vroeger wel eens bij mijn tante in Groningen kwam, had zij in de kamer altijd een vaas staan. Een vaas gevuld met lintjes. Ik snapte dat nooit zo goed, maar mijn tante bewaarde dus de lintjes die op cadeautjes zaten zodat ze deze kon gebruiken als ze zelf een cadeautje had. Hoe handig! Op die manier is het inpakken van een cadeautje natuurlijk nog goedkoper. En, even terzijde, beter voor het milieu want je bent dan aan het recyclen. Goed bezig dus!

Ontspanning

Voor mij is het inpakken van cadeautjes vaak ook een momentje van ontspannen. Omdat ik dan bezig ben met het cadeautje en ik het toch altijd wel netjes wil hebben, neem ik daar ook wel de tijd voor. Op het werk vind ik het dan ook heerlijk als ik iets in moet pakken nadat het net even heel erg druk geweest is. Niet dat ik dan ineens het tempo heel erg omlaag gooi, maar ik kan dan wel even met iets bezig zijn en mijn ademhaling omlaag brengen waardoor ik makkelijker weer door kan daarna. Ook al is het dan vaak wel een cadeau ingepakt in folie of papier met een lintje en sticker en verder niets bijzonders, ik probeer er ook dan toch altijd wel wat van te maken.

Ik zal binnenkort een aantal tips delen over hoe je een cadeautje leuk in kunt pakken.

Ben jij een inpakheld? Of laat je het liever aan iemand anders over?

2 thoughts on “Inpakken: ik houd ervan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top