Carnaval voor de deur

Carnaval voor de deur

Het is weer bijna zover. De carnaval staat voor de deur. Vanaf zondag 19 februari tot en met dinsdag 21 februari zijn het weer drie dolle dagen. Voor mij het eerste jaar sinds lange tijd dat ik niet persé iets aan hoef te doen. Nou ja, de afgelopen twee jaren kon dat natuurlijk ook niet echt door Corona, maar dit jaar is het eerste jaar weer dat ik zelf kan bepalen wat ik wel en niet ga doen. Alleen… hoe vul ik die dagen in?

Werken

Allereerst moet ik gewoon werken. Dit weekend ben ik wel vrij, maar maandag en dinsdag moet ik gewoon werken. Zondag is hier in de wijk de “grote” optocht, dus misschien dat ik daar nog wel naar ga kijken. Maar dat ligt ook een beetje aan het weer, want het lijkt erop dat het wel eens kan gaan regenen. Tja, en dan ga ik echt niet vrijwillig buiten staan kijken naar een optocht. Dus ik zie wel wat ik zondag ga doen.

carnaval
Foto door Pixabay op Pexels.com

Drents bloed

Tja, ik heb dus echt Drents bloed en ja ben dan best wel koppig. Tijdens mijn huwelijk heb ik wel altijd meegelopen in optochten en dergelijke, vooral omdat mijn ex het heel erg leuk vond. Maar van mij hoefde het niet persé. Één optocht prima, maar de laatste jaren liepen we ongeveer zeven optochten in vier dagen. En dat is echt wel heel erg veel. Daarentegen gingen we dan ’s avonds vaak niet meer naar het café. Althans, ik niet, want ik ging dan lekker met de beentjes hoog terwijl mijn zoon in bed lag te slapen.

Limburgs klaaglied

Mijn moeder post steevast ieder jaar op Facebook het Limburgs klaaglied. En ik vind dat stiekem wel heel erg leuk. Kwam bij Martine Bijl haar moeder uit Drachten en haar vader uit Maastricht, mijn ouders komen uit Groningen en Smilde. Dus het carnaval zit bij mij ook niet in het bloed. Ik blijf het knap vinden hoe mensen tijdens die drie dagen alle remmen los kunnen gooien en zich compleet anders voor kunnen doen dan ze normaal zijn.

Vier jij carnaval? En zo ja, hoe ga je dan gekleed dit jaar?

One thought on “Carnaval voor de deur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top