Buiten zitten als je geen tuin hebt

Buiten zitten als je geen tuin hebt

Afgelopen week was het een paar dagen heel mooi weer. En ook de komende tijd lijkt het weer mooier te worden. Een ideaal moment dus om je tuin of terras op orde te maken. Maar wat nou als je geen tuin hebt?

Geen tuin?

Het klinkt misschien raar, maar inderdaad, ik heb geen tuin bij mijn woning. Ik woon in een voormalige tandartsenpraktijk. Dit waren twee panden die samen tot één pand gemaakt waren, nu zijn het weer twee zelfstandige panden. De woning waar ik woon is een hoekwoning. Zonder tuin dus. Maar dat is niet heel erg. Ik woon aan een groot plein dat een paar jaar geleden volledig vernieuwd is.

tuin

Regenpijp

Om toch een beetje planten bij mijn woning te hebben heb ik een paar bloembakjes aan mijn regenpijp gehangen. Dan lijkt het ook gelijk een beetje gezelliger bij mijn voordeur. De planten op de foto zijn van vorig jaar en zijn inmiddels vervangen door andere plantjes, maar de bakjes hangen er dus wel nog steeds. Daarnaast heb ik een vrij breed kozijn gezien vanaf de gevel naar mijn raam. Ik ben erover na aan het denken om daar een langere plantenbak voor te zetten waar ik dan ook weer planten in kan zetten. Dan kan ik naar de bloemetjes kijken als ik naar buiten kijk.

Buiten zitten

Op het plein waar ik aan woon staan een aantal losse blokken. Wanneer deze blokken allemaal aan elkaar gezet worden ontstaat er een podium. Maar op het plein staan ze los waardoor het eigenlijk allemaal kleine zitplaatsen zijn bij mooi weer. Daarnaast heb ik aan de overkant van het plein een brasserie die altijd een ontzettend gezellig terras hebben. Maar het zou natuurlijk ook wel eens fijn zijn om gewoon voor mijn eigen woning te kunnen zitten. Deze week heeft de Action een houten tuinbank in de aanbieding. Een aantal van mijn buren hebben ook een bankje buiten staan en dat ziet er altijd wel heel gezellig uit.

Klapstoelen

Op dit moment heb ik twee klapstoelen die ik ook heel gezellig voor mijn woning kan zetten en een krukje die ik buiten als tafeltje gebruik. En ook dat is prima hoor. Ik kan in elk geval buiten zitten en het grootste voordeel is dat ik rondom mijn woning de hele dag zon heb. Dus wanneer het straks echt mooi weer is, dan zal je me vast regelmatig buiten zien zitten. Zeker als mijn zoon dan ook bij mij is, want hij kan naar hartenlust voetballen, steppen en stoepkrijten wanneer hij dat wil.

Heb jij een tuin en hoe heb jij die ingericht?

One thought on “Buiten zitten als je geen tuin hebt

  1. Gezelligheid maak jezelf.
    En met plantjes zo aan de regenpijp al lekker fleurig.
    Ja ik heb een tuin, helemaal van kale grond( nieuw huis toen ik erin trok in 2006) tot een mooie tuin met een gazon, borders en bomen.
    Niet groot maar wel met veel voldoening aangelegd.
    Ben er wel trots op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top