Op zoek naar geluk

Op zoek naar geluk

Op mijn weblog ga ik op zoek naar geluk. Wat is dat nou precies? Wat maakt mij gelukkig en hoe ervaar ik dat iets mij gelukkig maakt? Zit het echt in de kleine dingen of is er iets groots wat maakt dat je gelukkig bent? En hoe vind ik het weer terug als ik het even kwijt ben? Dat en meer lees je onder andere op deze weblog.

Geluk

Om het begrip duidelijk te krijgen ben ik de Van Dale ingedoken. Hierin wordt het woord geluk als volgt omschreven:

ge·luk (het; o)
1 gunstige loop van omstandigheden;
2 aangenaam gevoel van iem. die zich verheugt
Bron

geluk
Foto door Pixabay op Pexels.com

Ook met deze omschrijvingen van geluk zegt het mij nog niet zo heel veel. Is geluk niet meer een gevoel wat je ervaart? Ja, je kunt het geluk hebben dat je geld op de grond vindt om maar iets stoms te noemen. Maar als je geld op de grond vindt, kan je daar ook je neus voor houden. Ik denk daarom dat het geluksgevoel iets is waarvan alleen jij jouw eigen definitie weet.

Mijn definitie

Voor mijzelf betekent het dat ik lekker in mijn vel zit. Dat ik het gevoel heb dat het leven mee mee zit en ik kan doen wat ik graag wil doen. Daarnaast denk ik dat het me ook gewoon heel opgewekt en blij maakt.

Wat betekent gelukkig zijn voor jou?

3 thoughts on “Op zoek naar geluk

  1. Geluk is ook gewoon in je tuin zitten als het zo warm is. Zwembadje er bij tijdschrift er bij. Weten dat op dit moment je kinderen het voor even goed hebben…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top